Ahmet Eralp Çiftliği'nde Online Alışveriş Başladı!

Çökelek Nasıl Yapılır ?

Aldığınız süt kesilirse değerlendirmek için Süt kesiği, (lor veya çökelek de denir) yapabilirsiniz. Süt kesilmeden de lor yapmanız mümkündür. Bunun için önce sütün kesilmesini sağlamalısınız.

Sütü kaynatmaya başlayın, kaynamaya devam ederken içerisine bir miktar limon suyu dökün.

Süt kesilmeye başlayacaktır. Su ve tortu olarak ikiye ayrışacaktır. Ayrışma olmaz ise biraz daha limon suyu ilave edebilirsiniz.

Oluşan tortuyu yavaş yavaş üstünden alın tülbent ile veya süzgeç ile süzün. Buzdolabında soğumaya bırakın.

Loru tuzsuz veya tuzlu olarak. İçerisine nane, maydanoz, kekik, pul biber, çörek otu vb. katarak farklı tatlarda tüketebilirsiniz.

Süt kesilmesi sonrasında kalan su da çok faydalı bir üründür. Peynir altı suyu denilen ürünün, gerçek ve en doğal halidir.

Bağışıklık sistemini kuvvetlendirici, kemik erimesini önleyici, mide koruyucu vb faydaları vardır. Rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Alışveriş Sepeti

0

Sepetinize henüz ürün eklemediniz.