• Yoğurt yapımı sırasında, kaynamış sütün üzerindeki kaymağı sıyırıp bir kavanozda biriktirin.
• 4-5 yoğurt yapımı sonrasında tereyağ yapmaya yeterli miktar süt kaymağı birikecektir.
• Biriken süt kaymağını bir kapta 5 dakika mikser ile karıştırın.
• Parmak dayanacak sıcaklıktaki 1 su bardağı suyu ilave edin, bir süre daha mikser ile karıştırmaya devam edin.
• Yağ üstte birikmeye başlayacaktır. Bu defa 1 bardak çok soğuk suyu kabın içerisine ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Bu yağın birleşmesini sağlayacaktır.
• Suyun üzerinde biriken yağı sıyırıp başka bir kaba alın ve buzlukta 5 dakika dinlendirin. Buzluktan aldıktan sonra dibinde biriken suyu dökün
• Kalan yağı, çok soğuk su ile beyaz su kalmayıncaya kadar, ezerek ve karıştırarak birkaç defa yıkayın.
• Su normal rengine döndüğü zaman kalan yağ yenmeye hazırdır.